Dags igen

14th Aug 2014

Så var det återigen dags att packa väskorna för att bege sig iväg på välbehövlig semester.  Tempot i staden börjar gå lite fortare, trafiken lite hårdare om morgonkvisten, dagarna lite svalare – det märks att semestrarna börjar ta slut. Men inte för mig. Jag har minsann två veckor kvar! Å det känns alldeles lagom att fara iväg nu. Vi har, trots att jag jobbat i sommar, varit duktiga på att dra nytta av sommarkvällarna och helgerna i det fantastiska sommarvädret. Att resa iväg på semester i augusti och september är kanon tycker jag! Då förlänger man sommaren ytterligare!

Så nu laddar vi för Florida här hemma. Packar fram badkläder, sommarkläder osv. Det är inte så dumt det! Å för att inte tala om den goa känslan i kroppen när man gjort allt man kan på jobbet, gymmet och i hemmet inför semestern!!  Det ska bli riktigt härligt!

I Florida ska vi bo i Miami, Fort Lauderdale och Orlando. Vi har hyrt bil och ska susa omkring i en cabbe. Får se till att skaffa mig en tjusig scarf att sätta upp i håret, eller något. Kanske en cowboyhatt?

Sen ska vi förstås besöka parkerna. Man behöver ju en del tid där så vi har planerat att stanna en vecka i Orlando så att vi hinner med temaparkerna Epcot, Universal, Seaworld osv. Sen kommer det förstås bli lite shopping på någon av de stora mallen. Men ser också fram emot att testa riktig amerikansk utomhusbio och den där jättestora loppisen i Fort Lauderdale…

Eftersom jag själv också jobbar inom resebranschen har jag fått massor av tips från mina kollegor inför resan. Det är skön att ha en del planerat men också härligt att kunna vara spontan när man är ledig tycker jag. Så några av tipsen är ett par restauranger i Miami.

En italiensk på Ocean drive som heter Casa Tua, en annan som serverar thai-mat – Khong Rover House vid Lincoln road och förstås Sushi Samba som vi ätit på i New York. Den ligger också på Lincoln road. Vågade inte chansa så har redan bokat bord till första kvällen.

Nu återstår bara att se över packningen en extra gång och lägga fram de kläderna vi ska flyga i. Man vill ju ha något bekvämt men ändå snyggt. Om jag känner maken rätt kommer han nog att plocka ut något från väskan till förmån för shopping. Men den här gången har jag verkligen försökt att packa ”lätt”. Apropå på att packa smart och lätt. Jag ramlade över ett klipp igår på nätet som jag tror alla kvinnliga läsare kan ha nytta av, om inte inför resan så i vardagen. Ni män kanske undrar varför vi har så många sjalar, men om ni ser klippet så kan ni ju förstå vilken bra investering de där tygstyckena är. Vad sägs om att knyta sjalen som en strandklänning? Eller en cape? Se själva så får ni se vad jag menar!

Här ser ni klippet som den stora kedjan Nordstroms har tagit fram. Klicka här.

På återseende kära läsare, vi hörs igen när jag är tillbaka!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *